Eksistens

EKSISTENS

Tirsdag 18. februar kl. 19.30

Tirsdag 3. marts kl. 19.30

Tirsdag 31. marts kl. 19.30 - AFLYST

Tirsdag 14. april kl. 19.30 - AFLYST

Tirsdag 17. marts kl. 19.30 - AFLYST

Eksistenssamtaler

ved Nicolai Halvorsen

”Sorrig og glæde de vandre til hobe” – sådan lyder en gammel salme. Det gælder stadigvæk, at både det sørgelige og det glædelige hører til i livet. Men det er forskelligt fordelt og rammer os ikke ens. Vi møder det også på forskellig vis, ligesom vi har forskellige måder at tale om det på. I dag gøres meget til problemer, som skal løses, og det kan følges af en forestilling om, at det sørgelige og byrderne egentlig ikke hører til i vores liv. Der er også en udbredt tanke, at ethvert problem er personligt, hvor det for 40 år siden var ”samfundets skyld”. Sådanne spørgsmål og flere andre aktuelle eksistentielle temaer vil blive taget op i samtalerne. Gennem samtalen finder vi vores eget sprog, bliver klogere på, hvad vi hver især ved, mener og tror og hvordan det er meningsfuldt at tale om.


Eksistenssamtalerne er forbeholdt studerende ved de højere læreanstalter. 

Johannes på Torvet, Sankt Hans Torv 30  GRATIS ADGANG

Tilmelding er nødvendig til praest@sund.ku.dk.

Eksistenssamtaler er et samlet forløb, så man tilmelder sig hele rækken.

Lørdag 21. marts kl. 10 - søndag 22. marts kl. 14

AFLYST - Klimadøgn


Et døgn med fokus på klima og håb

Lørdag 21. marts kl. 12-16

Tøjbyttemarked Forny din garderobe gratis og bæredygtigt. Medbring ti gode stykker tøj, du ikke selv bruger længere og byt til ti nye.


Lørdag 21. marts kl. 18 Bæredygtig fællesspisning


Lørdag 21. marts kl. 19.30 Foredrag ved Keld Hansen: Det tabte land og klimatragedien

Et historisk helikopterblik på den forarmelse det danske landskab og dansk natur har været udsat for de sidste 250 år. En forarmelse, der også har gjort Danmark til en af de sorteste syndere i den klimatragedie, der truer alle verdensborgere. Foredraget beretter om, hvordan det gik til, hvem der gjorde det, hvad der drev dem, hvor pengene kom fra – og om det kunne betale sig? Vi slutter med et nutidigt perspektiv: Hvad bør der gøres nu – og hvem skal sørge for, at det sker? Er ansvaret virkelig dit – eller er det vores?


Kjeld Hansen er en populær foredragsholder og debattør. Han driver det økologiske deltidslandbrug Druebjerggård på Stevns. Som uddannet journalist har Keld Hansen udgivet kritiske reportager, dybdeborende journalistik og en række miljøbøger. Han er kendt som forfatter til den danske udgave af bestselleren ”Den Grønne Forbrugerguide” (1990), der satte gang i den grønne bølge og udkom i fem oplag med 53.000 eksemplarer. Hans seneste bog ”Farvel til dansk landbrug” udkom på Gads Forlag i november 2019.


Lørdag 21. marts kl. 21 Mørkekoncert: AEX // Solyara – Darksynth, ambient electronica

Når mørket sænker sig fylder duoen AEX kirkerummet med hypnotisk elektronisk musik. Ved koncerten uropføres værket ’11.59’ som udover at vare 11 minutter og 59 sekunder også er en kommentar til hvor tæt klimakrisen er på at falde i slag. Laura Noszczyks stemme tager os med på en rejse mellem mørke og lys i soloprojektet Solyara og som sangerinde i AEX akkompagneret af Steffen Rasmussen på synth. Bandets lyd minder om den mørke side af Depeche Mode med dansable islæt á la Human League, Ultravox og Erasure. Koncerten varer ca. 50 min. Efter koncerten byder vi på et glas øko-vin.


Søndag 22. marts kl. 10 Højmesse med klimafokus og bønner om frygt og håb for fremtiden. Efter gudstjenesten er der en let bæredygtig kirkefrokost

 

Søndag 22. marts kl. 12 Foredrag ved Persille Ingerslev: Grøn praksis i selv de mindste hjem

Alle kan dyrke deres egen køkkenhave, selv i et køkken på første sal. Der er bunker af ting du uden stort besvær kan dyrke i din lejlighed og bruge i din madlavning, bruge som lægeplanter eller bare dyrke fordi det er hyggeligt at dyrke noget.


Persille Ingerslev er hjemmedyrker, forfatter og foredragsholder med mere og siger selv om sit engagement: ”Vi har klimakrise, finanskrise, folk har ADHD, nedtur og stress og skal i terapihaver og til mindfullnes i ét væk. Med hjemmedyrk er der et lille plaster til alle de store sår og alle folk kan være med, uanset hvor småt de bor, hvor få penge de har, hvor lidt de ved om planter eller hvor travlt de har.”


Persille Ingerslev kommer med direkte råd og anvisninger på et grønnere liv og har også levet at dele frø ud til stuetomater, der kan vokse i selv den mindste vindueskarm.


Søndag 22. marts kl. 13.30 Træplantning og afrunding på klimadøgnet

Alle aktiviteter foregår i Simeons Kirke, Sjællandsgade 12B   

GRATIS ADGANG til alt med undtagelse af den bæredygtige fællesspisning lørdag aften

Studenterpræsterne på KU

Halfdansgade 6

2300 København S

Med besøget på vores hjemmeside accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere
Godkend