Foredrag

FOREDRAG

Tirsdag 17. marts kl. 19

AFLYST - Håb

ved journalist Bjørg Tulinius & kulturredaktør Michael Bach Henriksen

Mange har oplevelsen af at leve i en kompleks og kriseramt verden, hvor man hurtigt kan rammes af modløshed. Populisme, flygtningestrømme og klima-katastrofer er blevet fænomener, vi dagligt forholder os til. Opdelingen i et ”dem” og ”os” vidner om, at kampen står mellem identitetspolitiske fraktioner på bekostning af de store fællesskaber. Giver det overhovedet mening at tale om håb på de vilkår?


Ja, lyder svaret fra 18 førende forfattere og tænkere, som journalist Bjørg Tulinius og kulturredaktør Michael Bach Henriksen har interviewet. Der findes en anden, mangefacetteret virkelighed bag mediernes fremstilling af livsstil og levevis. De store fortællinger kan genopdages og genfortolkes.

Hans Tausens Kirke, Halfdansgade 6 GRATIS ADGANG

Onsdag 29. april

AFLYST - Skam

ved Ph.d. og højskolelærer Christian Hjortkjær

Skammen er vendt uventet tilbage. 68’erne kastede den bort og forbød den. Vi er fri af skam, sagde de. Men i dag rammer skammen ungdommen som en boomerang lige i ansigtet. Vi skammer os, selvom vi ikke må. Vi føler os afslørede og utilstrækkelige. Problemet er ikke, at vi har gjort noget forkert, men at vi aldrig har gjort nok. Det er diagnosen. Gad vide, hvad der gik så galt, at vi kan blive syge af skam? Gad vide, hvad der er medicinen?


Christian Hjorkjær er ph.d. i teologi og underviser på Silkeborg Højskole i fag som filosofi og sociologi. Han har udgivet bogen “Hvorfor er vi så enestående?“ og blander sig ofte i debatter bl.a. om diagnosesamfundet.


kl. 19.00: Gudstjeneste om skam ved studenterpræst Inger Lundager

kl. 19.45: Foredrag

Deltag frit i én eller begge dele

Hans Tausens Kirke, Halfdansgade 6  GRATIS ADGANG

Studenterpræsterne på KU

Halfdansgade 6

2300 København S

Med besøget på vores hjemmeside accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere
Godkend